RSS

Warmte recyclen


Samsung Warmtepomp | Warmtepomp
Samsung Warmtepomp
Een warmtepomp ontrekt warmte uit de aarde, grond- of oppervlaktewater, of de buitenlucht. De warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van een woning en/of tapwater. De werking van een warmtepomp is vergelijkbaar met die van een koelkast. Bij een koelkast wordt de warmte die zich in de koelkast bevindt naar buiten verplaatst. Hierdoor daalt de temperatuur in de koelkast. De warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe, maar dan omgekeerd. Een warmtepomp haalt warmte uit een omgevingsbron, zoals de buitenlucht, en geeft deze warmte af aan de binnenlucht of aan het leidingwater. VTT Koeltechniek geeft advies en verzorgt de levering, de installatie, en het onderhoud van de apparatuur.

Buitenlucht Warmtepomp


Er zijn twee types warmtepompen die de buitenlucht gebruiken als energiebron; lucht-water warmtepomp, en de lucht-lucht warmtepomp.

De lucht-water warmtepomp kan gebruikt worden voor warm tapwater of voor de centrale verwarming. De lucht-lucht warmtepomp gebruikt warmte uit de buitenlucht om warme lucht in de ruimtes te blazen en zo te verwarmen. In de zomer kan deze warmtepomp functioneren als airconditioning en dus ruimtes verkoelen.

Warmtepompen met lucht als warmtebron hebben relatief lage investeringskosten. Dit komt doordat deze warmtepompen over het algemeen eenvoudiger te installeren zijn dan andere soorten warmtepompen.

Vragen?


> Neem contact met ons op, wij helpen je graag.Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.